viernes, 29 de octubre de 2010

New Yorkeko Basque tabernak bere ateak ireki ditu

Urriaren 9an ireki zituen ateak New Yorkeko Seigarren etorbideko Basque tabernak. Hemen, New Yorktarrek Bizkaiko sukaldaritzaz gozatzeko aukera izango dute saltokia eta Foru Aldundiaren arteko hitzarmenari esker.
Daniel Garcia sukaldariak izan zuen irekiera gaueko afaria prestatzeko pribilegio edo lehentasuna, eta hiritaren aldetik, 150 pertsona aukeratu ziren lehen agerraldi honetan parte hartzeko. Lehen afari honetan, Daniel Garciak menu oso landua prestatu zuen: berrugeta solomoak plantxan, usakumea bost egosketara, ostra kirriskatsuak mami karraskatsuen gainean, txakolin kroketak, ahate-gibel kopa tenpranilloarekin, zigala errea mitxoleta haziarekin, gazpatxoa abakandoarekin eta sagar erre izozkia gazta saltsarekin.

Bi hilabetero Bizkaiko 13 sukaldari arduratuko dira Basque tabernan eskeiniko diren jardunaldietaz. Gainera, New Yorkeko jatetxeko sukaldariak Euskal Herrian egon dira, eta bertako jatetxeak bisitatu dituzte, nondik norakoak ezagutzeko. Hala ere, bi hilabeteroko jardunaldie esker haien formakuntza lantzen jarraitu ahalko dute.

 Proiektuan parte hartu duten sukaldari askok diote, aduana murrizketa arazoa izango dela euskal produktuak New Yorkera eramateko orduan, eta horregatk, jakiak Estatu Batuarren gustuetara egokituak egongo direla.  Baina Daniel Garciak azpimarratu du, oso garrantzitsua dela Biskaiko sukaldaritza ezagutzera ematea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario