lunes, 22 de noviembre de 2010

Aste gastronomikoa Donostian

 Bart, Donostiako aste gastronomikoenari hasiera eman zitzaion. Aste honek azaroaren 24an amaituko da, nazioarteko kongresuaren ospakizuna bukatzearekin batera. Hau baita, aste gastronomito honen zergati nagusia. Kongresuan, Espainia eta Portugaleko “Michelin” gida berria aurkeztuko dute, eta bertara New Yorkeko sukaldari honerenetarikoak gerturatuko dira. Kongresu hau, normalean Madrilen egiten bada ere, gaurkoan Donostian egingo da, Hau baita Michelin izar gehien dituen hiria. Kongresuaren ekitaldiak, beraz, azaroaren 21etik 24ra Kursaalen egingo dira. Bertara hainbat euskal sukaldari hurbilduko dira, kongresuaren aurkezpenera bezala, bertan egon baitziren, Martin Berasategui, Pedro Subijana, Hilario Arbelaitz eta Elena Arzak, aurreko ostiralean. 

Atzoko sainan, sei sukaldari gaztek, haien errezetak erakutsi nahi izan zizkieten kaleko jendeari eta beraz, 10 minututan prestatu daitezkeen errezetak, zein hozkailuko ohiko produktuekin egin daitezkeenak azaldu dituzte. Beraz, kaleko jendeari zuzendutako zaioa izan zen atzokoa, ez sukaldari finei begirakoa.

Euskadi Dastazazu lelopean arituko dira hurrengo egunetan Kursaalen Ferrán Adriá buru izango delarik. Berezitasunen artean, Gaur Karlos Argiñanori egingo zaion omenaldia dago. Baina oroorrean hitzaldiak eta errezetak izango dira nagusi lau egun hauetan, “Gin Tonic” zein parrila lehiaketekin batera besteak beste.

No hay comentarios:

Publicar un comentario